Gedeon napja van. | 2024.03.28

BKK: nincs illegális taxis feketelista

2015-12-02 18:38:28

 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) nem használ fővárosban működő taxis vállalkozásokról készített "illegális feketelistát", az ellenőrzés során fokozott figyelemmel jár el a feketén szolgáltató vállalkozásokkal szemben - közölte a BKK szerdán az MTI-vel.

 

    A Magyar Taxisok Szakszervezete (MTSZ) szerdán azt állította, a BKK megtiltja az ügyintézőknek, hogy egyes, pontosan megnevezett vállalkozók autóit szemlére bocsássák. Karsai Katalin, az MTSZ kommunikációs vezetője sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a BKK "illegális feketelistája" huszonhét céget, körülbelül ezer munkavállalót érint hátrányosan, és másfél-két hónapja létezik. 
    A központ ezzel szemben az MTI-nek megküldött reagálásában azt írta, mint közlekedésszervező a minősítést mindig a törvényi előírásoknak és a taxirendeletnek megfelelően végzi, és egyetlen vállalkozás minősítését sem utasította el.
    Karsai Katalin tájékoztatóján azt is mondta, hogy a BKK bujkált az egyeztetés elől, legutóbb például "alibiből rossz címre küldött" meghívóval próbálta fedezni magát. Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója viszont úgy reagált, megpróbálták felvenni a kapcsolatot a szakszervezettel, de ez nem volt sikeres, majd eljutottak egy képviselőjükhöz, aki azt közölte, hogy nem tud részt venni a megbeszélésen.
    Dabóczi Kálmán ezt követően - Tarlós István főpolgármester felkérésére - egy jövő csütörtöki időpontot javasolt az egyeztetésre a taxis szakszervezetnek, amely azt elfogadta.