Emma napja van. | 2024.04.19

Még az idén csaknem 600 milliárd forintos TOP támogatási keret nyílik meg

2015-12-02 15:22:51

Még az idén közel 600 milliárd forintnyi támogatási keretet nyitnak meg az önkormányzatok számára a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból - erről Oláh Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára beszélt a Magyar Államkincstár (MÁK) uniós támogatásokról szóló információs napján szerdán Miskolcon. 

    A MÁK a megyei igazgatóságainak közreműködésével országszerte szervez TOP információs napokat annak érdekében, hogy a közeljövőben megjelenő pályázati felhívásokat minél szélesebb körben ismertesse. A miskolci fórumról a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat tájékoztatta az MTI-t.
     A tájékoztató szerint a TOP keretösszegéből 93 milliárd forint jut majd Borsod-Abaúj-Zemplén megyére és 35 milliárd forint Miskolc városának.
    A miskolci eseményen Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: a 2014-2020-as időszakban az önkormányzatoknak és az egyházi fejlesztések megvalósítására szánt 93 milliárd forint forrás 60 százalékát gazdasági-, 40 százalékát pedig infrastruktúra fejlesztésre fordítják. 
    A decemberben meghirdetésre kerülő pályázatok esetében, várhatóan a 2016 második negyedévében megkötik a támogatási szerződéseket - fejtette ki a területi programot.
    Oláh Gábor helyettes államtitkár kiemelte: az önkormányzatok számára jó hír, hogy a nem jövedelemtermelő projektek esetében nem kell önrészt fizetni, 100 százalékos lesz a támogatás, illetve a pályázatok elkészítéséhez segítséget kérhetnek a megyei önkormányzattól.
    A MÁK korábban azt közölte, hogy a 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban összesen 1230 milliárd forint áll rendelkezésre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban.