Auguszta napja van. | 2024.03.29

Csalással vádolják a zalaegerszegi roma önkormányzat volt elnökhelyettesét

2015-12-02 09:58:35

 

Csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt vádat emelt a helyi roma önkormányzat volt elnökhelyettese ellen a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség - tájékoztatta a megyei főügyészség szerdán az MTI-t.

    A vád szerint a zalaegerszegi roma nemzetiségi önkormányzat társadalmi megbízatású elnökhelyettese a múlt év tavaszán a szervezet nevében kezdőrészlet nélkül - vagy jelképes kezdőösszeg befizetése után - nagy értékű mobiltelefonokat vásárolt, majd értékesítette őket.
    Az 53 éves férfi valótlan tartalmú meghatalmazásokat készített a szolgáltatóval kötendő előfizetői szerződés aláírására, és ezeket az állítólagos meghatalmazó, vagyis a roma önkormányzat elnöke és a tanúként feltüntetettek helyett is aláírta. A hamis meghatalmazások felhasználásával előfizetői szerződéseket kötött, és részletfizetésre, minimális önrész befizetésével nyolc mobiltelefont vett, majd eladta mindet eladta - olvasható a közleményben.
    A volt elnökhelyettes - aki társadalmi megbízatását 2014 októberéig látta el - az ügyészség szerint több mint 2,2 millió forint kárt okozott a szolgáltatónak.