Tivadar napja van. | 2024.04.20

Tuzson: folytatódik az aláírásgyűjtés a kötelező betelepítési kvóta ellen

2015-12-01 08:20:24

 

Már 900 ezer-egymillió ember írta alá a kötelező betelepítési kvóta elleni aláírásgyűjtési ívet - mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában. Az aláírásgyűjtés folytatódik.

 

    Tuzson Bence közölte, azért folytatják az aláírásgyűjtést, mert fontos, hogy a magyar kormány mögött fel tudjon sorakozni az egész ország, mivel a kabinet csak akkor tud hatékonyan fellépni a kvóta ellen, ha érzi az emberek támogatottságát.
    Hozzátette: egy elosztási rendszer nem garantálná, hogy a schengeni rendszerben a különböző országokba elosztott emberek ne induljanak el újra eredeti célpontjuk felé.
    A politikus ugyanakkor méltányolhatónak tartotta, hogy az Európai Unió pénzbeli segítséget nyújt Törökországnak a menekültekkel kapcsolatban. A segítségként nyújtott 3 milliárd euróhoz Magyarország 18 millió euróval (hatmilliárd forint) járul hozzá.
    Ez a bevándorlási problémát azonban nem oldja meg, ez csak részmegoldás - mondta Tuzson Bence, hozzátéve: az a kérdés, hogyan tudják az unió határainál megállítani az emberáradatot.