Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kilencedszer is Bánhorváti Lángos Fesztivál

2015-11-29 08:14:29

- Gyertek el, ilyet még nem ettetek – hallatszik azon a videón, amellyel az érdeklődőket invitálják a bánhorváti kisiskolások a Lángos Fesztiválra. Aki még nem kóstolta a laksát, a herőcét, a görhőt vagy a mákos kukoricát, azoknak érdemes volt szombaton ellátogatni a IX. Bánhorváti Lángos Fesztiválra, melynek fővédnöke Demeter Zoltán országgyűlési képviselő volt. A zsűri elnökének Török Dezsőt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnökét kérték fel.

A gyöztes lángossütő csapat. Háttérben a zsűri: Szaniszló János, Molnár Attila, Demeter Zoltán, Török Dezső, Negrutz Ágoston, jobb szélen Földvári István (A képre kattintva képtár nyílik.)

A rossz idő ellenére több ezren vettek részt a mulatságon. A vásári forgatagra emlékeztető fesztiválon a kilátogatók megismerkedhettek a kovácsmesterséggel, és élőben szemlélhették meg, a tüzes vas alakítását. Megkóstolhatták a forralt bort, végig követhették a lángos készítést. Évről-évre több látogató érkezik, ami köszönhető Földvári István polgármester, Deák-Szinyéri József főszervező és a sok önkéntes munkájának.

Sül a laksa (A képre kattintva képtár nyílik.)

A délutánon többek között fellépett a Nyírségi Táncegyüttes, a Vaga Banda Társulat, a Bürkös Zenekar, Tekergő Zenekar, Bogácsi Pávakör, Tardonai Néptáncegyüttes. Kertai Zalán festőművész képeiből pedig kiállítás nyílt. 

Készül a lángos, versenyben a legfinomabb lángosért (A képre kattintva képtár nyílik.)

Az eseményről készült kisfilmünket megtekinthetik 2015. december 3-án a Körzeti Híradóban és a BRTV youtube csatornáján.)