Emma napja van. | 2024.04.19

MÁV: nőtt a magyar vasútvonalakon a szerződéssel rendelkező cégek száma az idén

2015-11-27 09:13:10

 

A tavalyi 37-ről idén szeptemberig 43-ra nőtt a magyar vasútvonalakon a szerződéssel rendelkező cégek száma, így már harminc magyar és tizenhárom külföldi vasúttársaság közlekedik a MÁV nyílt hozzáférésű pályahálózatán - közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.

    Mint felidézték, 2006-tól 2010-ig a vasúti árufuvarozási piacnyitásnak köszönhetően 6-ról 31-re emelkedett a partner vasúttársaságok száma, 2013-14-ben pedig már 37-en álltak szerződésben a MÁV-val.
    A MÁV Pályavasúti Ügyfélkapcsolati és Értékesítési szervezete idén 250 ezer megrendelést és 90 millió számlatételt dolgoz fel, miközben a hálózat-hozzáférési szerződéssel rendelkező ügyfelei elégedettségét is évről-évre felméri. A visszajelzések szerint a partnervállalkozások egyre jobb értékeléseket adnak a MÁV teljesítményére, kiemelve a szolgáltatásnyújtás és az elszámolás területén elért fejlődést, valamint a munkavállalók szolgáltatásorientált hozzáállását - olvasható a közleményben.
    Rónai Péter, a MÁV Zrt. pályavasúti ügyfélkapcsolat és értékesítés vezetője a közlemény szerint  kiemelte: a vasúti piac folyamatos fejlődésben van, ami a hálózat-hozzáférési díjakból eredő bevételek tavalyi, 650 millió forintos növekedésében is megmutatkozik. Idén a bevételek kismértékű növekedéssel az előző év szintjén, várhatóan 90 milliárd forinton stabilizálódnak.