Tivadar napja van. | 2024.04.20

Illegális bevándorlás - Kormányszóvivő: a biztonsági határzár más országokban is működne

2015-11-27 08:05:10

 

A déli biztonsági határzár bebizonyította, hogy működik, ellátja a feladatát, és ha ezek a biztonsági intézkedések más európai uniós országokban, például Görögországban is rendelkezésre állnának, akkor nem lenne olyan, hogy a görög-macedón határon a migránsok megpróbálják áttörni a határt - erről Kovács Zoltán kormányszóvivő beszélt az M1 aktuális csatornán, péntek reggel.

    A szerb sajtó jelentése szerint több tucat gazdasági bevándorlónak minősülő migráns csapott össze csütörtökön a görög-macedón határon a rendfenntartó erőkkel, miközben igyekeztek bejutni Macedóniába, a rendőrök gumibotokkal tartóztatták fel a dühös migránsokat, akik a már részben felépített kerítést is lerombolták a határon.
    Kovács Zoltán kitért arra, hogy az illegális bevándorlás és a terrorizmus "kéz a kézben jár". Nagyon súlyos biztonsági kockázatot jelent, hogy fogalmunk sincs, kik ezek az emberek, hamis papírokkal, papírok nélkül érkeznek, nem tudjuk, mit hoznak magukkal, nem tudjuk, hová mennek, mit akarnak - magyarázta.
    A Terrorelhárítási Központ (TEK) hétvégi akciója kapcsán azt mondta, óvna mindenkit attól, hogy "ebből poént csináljon, elkezdje bírálni azokat az embereket, akik adott esetben az életük kockáztatásával végzik a dolgukat", mert az elmúlt hetekben, hónapokban a magyar rendőrök, adott esetben a TEK munkatársainak elszántsága, felkészültsége nem megkérdőjelezhető. Hangsúlyozta: az ügyekről majd a vizsgálatok végeztével fog kiderülni, hogy pontosan miről van szó.
    A TEK kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a hétvégi terrorellenes akciósorozatában sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező csoportot fogott el.