Gedeon napja van. | 2024.03.28

Korszerűsítették Miskolcon a szennyvízcsatorna-hálózatot

2015-11-24 14:10:34

 

Korszerűsítették és bővítették Miskolcon a szennyvízcsatorna-hálózatot, a több mint 3,7 milliárd forintos projekt uniós és hazai forrásból valósult meg - mondta a Mivíz Miskolci Vízmű Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón kedden.

    Üszögh Lajos kiemelte: a beruházásnak köszönhetően Miskolc a legjobban közművesített európai városok közé tartozik, és jelentős lépést tett a megyeszékhely ivóvizét adó karsztvízbázis megóvásáért is.
    A projekt 25 ezer méter új szennyvízvezeték lefektetését - ebből mintegy 12 kilométernyi az úgynevezett gravitációs vezeték - és mintegy 860 új bekötést tartalmazott, de épült szennyvízátemelő gépház is.
    A beruházás során a Vasgyárban az egyesített rendszerű, szennyvizet és csapadékvizet egyszerre elvezető csatornahálózatot elkülönítették, ezzel Miskolcon már csak elválasztott rendszerű szennyvízközmű üzemel. A csatorna jelentősebb mennyiségű eső, heves felhőszakadás esetén is biztonságosan elvezeti a szennyvizet és a csapadékot, a rendszerek túlterhelése nélkül, külön vezetéken - tette hozzá az igazgató.