Csongor napja van. | 2024.04.16

Fidesz: újabb támadás a rezsicsökkentés ellen

2015-11-23 17:02:10

 

A Fidesz-frakció szerint az Európai Unió "újabb támadást indít a rezsicsökkentés ellen" és ehhez asszisztál a magyar baloldal is.

    A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében több ellenzéki párt azzal kapcsolatos nyilatkozataira reagált, hogy az Európai Bizottság ugyancsak hétfőn közölte: úgynevezett mélyreható vizsgálatot indít annak kiderítésére, a Paks II. nukleáris erőmű beruházásának finanszírozása megfelel-e az EU-s szabályozásnak.
    Az LMP közölte, követelik, hogy a kormány az európai uniós eljárások végéig állítsa le a paksi erőműbővítés százmilliárdos kiadásokat jelentő előkészületeit, ellenkező esetben az ellenzéki párt megfontolja, hogy feljelentést tesz költségvetési csalás és államigazgatási jogkörben végzett károkozás miatt.
    A Demokratikus Koalíció (DK) felszólította az Orbán-kormányt, hogy állítsa le a paksi beruházást.
    Az Együtt - a Korszakváltók Pártja tudatta, követelik, hogy ne fordítsanak további pénzt a paksi erőműbővítésre, és hozzák nyilvánosságra a megkötött szerződéseket.
    A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a kormánynak azonnal fel kell függesztenie a paksi bővítéshez kapcsolódó előkészítő munkákat, mert minden összeg, amit ezentúl erre fordítanak, "nagy valószínűséggel kidobott pénz".
    A Fidesz-frakció közleményében azt írta: a paksi áram a legolcsóbb áram, ezért "az atomerőmű fejlesztése elengedhetetlen a magyar lakosság és ipar hosszú távú, olcsó, biztonságos áramellátásához". A paksi atomerőmű jelenlegi blokkjainak élettartama idővel lejár, bővítése nélkül Magyarország és a magyar emberek kiszolgáltatottak lennének, és "pont ez Brüsszel és a magyar baloldal érdeke" - olvasható a közleményben.