Auguszta napja van. | 2024.03.29

Új vezérigazgató a Tokaj Kereskedőháznál

2015-11-23 08:52:31

 

Szappanos Pétert nevezték ki a Tokaj Kereskedőház vezérigazgatójának - tájékoztatta a kizárólag állami tulajdonban lévő társaság hétfőn az MTI-t.

 

    A közlemény szerint Szappanos Péter az elmúlt év áprilisától vezető tanácsadóként vett részt az állami borászat megújulási folyamatának stratégiai tervezésében, kivitelezésében, a "brandépítés és stratégiaalkotás mellett, a termékportfólió kialakítása is az ő közreműködésével zajlott".
    A kinevezett vezérigazgató a kaliforniai Berkeley Egyetemen szerzett MBA diplomát, pályafutása során dolgozott a Raiffeisen International AG-nál, az OTP Banknál és a McKinsey&Company tanácsadó cégnél is.
    Feladata a borászat minőségi megújulási folyamatának végig vitele, és a Tokaj Kereskedőház térségben betöltött integrátori szerepének erősítése.
    A cég eddigi megbízott vezérigazgatója, Gaálné Király Enikő egyben kereskedelmi vezérigazgató-helyettesi pozíciót is betöltött a vállalatnál, a jövőben ez utóbbi tisztségében folytatja munkáját.
    A Tokaj Kereskedőház a bel- és külföldi piacokon a évente 6-8 millió palack bort értékesít, a tervek szerint három éven belül elérik majd a 10 millió palackot. A mintegy 130 dolgozót foglalkoztató Zrt. az idén a múlt évihez hasonló, 2 milliárd forint körüli árbevétellel számol.