Gedeon napja van. | 2024.03.28

Olaszország attól tart, hogy a Balkánról Olaszország felé indulhat el a migránsok áradata

2015-11-22 13:33:55

 

Ha a közép-kelet-európai országok lezárják határaikat, a Balkánon keresztül vonuló bevándorlók tömege Olaszország irányába fordulhatna - figyelmeztetett az olasz parlament nemzetbiztonsági bizottsága. 

 

    A bizottság állásfoglalása szerint ha Magyarországon, majd Horvátországban kerítést építenek, a migránsok áradata elkerülhetetlenül déli irányba mozdul el: Olaszország északkeleti térsége felé. A bizottsági értékelést  a La Repubblica olasz balközép napilap ismertette vasárnap.  
    Az újságnak nyilatkozó Francesco Ferrara a Baloldal Környezet Szabadság  politikusa elmondta, hogyaz olasz titkosszolgálatok kiemelt figyelemmel kísérik a balkáni folyosón zajló mozgást.. Ferrara  úgy vélte,  hogy az Európai Unió felé menetelő migránsok következő  európai kapuként az északkelet-olaszországi határt választhatnák. 
    A  Szlovéniával közös határszakasz ellenőrzését, amely nincsen messze Horvátországtól sem, Olaszország már szeptembertől megerősítette a szlovén titkosszolgálatokkal is szorosan együttműködve.