Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: Európa józanul gondolkodó vezetői nemzetállami megoldásokat keresnek

2015-11-20 16:50:23

 

Európa józanul gondolkodó vezetői az unió tehetetlenségét látva nemzeti megoldásokat keresnek, de remélhetőleg sem Angliában, sem más európai országban nem kell korlátozni az európai polgárok munkavállalására és szabad mozgására vonatkozó szabályokat - közölte a Fidesz-frakció pénteken az MTI-vel.

    A Fidesz Molnár Csabának, a Demokratikus Koalíció alelnökének sajtótájékoztatójára reagált, amelyen az ellenzéki párt EP-képviselője az angliai magyarok cserbenhagyásaként értékelte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem szólalt fel a brit miniszterelnök uniós munkavállalókat sújtó tervei ellen. David Cameron brit miniszterelnök ultimátumszerű javaslatcsomagja korlátozná az Angliában dolgozó uniós munkavállalók - így a magyarok - számát és csak 4 év bejelentett, folyamatos munkaviszony után tenné hozzáférhetővé számukra a brit szociális ellátórendszerhez - mondta.
    A Fidesz képviselőcsoportja ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet: a párizsi terrortámadások után is minden tizenkettedik másodpercben érkezik Európába egy illegális bevándorló, akiről azt se lehet tudniuk, ki ő, honnan jött és miért.
    "Ezért teljesen érthető, ha Európa józanul gondolkodó vezetői - Brüsszel tehetetlenségét látva - nemzeti megoldásokat keresnek és az egyre fokozódó migrációs nyomás és terrorfenyegetettség miatt a brit miniszterelnökben is felmerült az, hogy az illegális bevándorlók áradata miatt szigorítaná a nagy-britanniai illegális munkavégzést" - olvasható a közleményben.
    A Fidesz-frakció szerint Európának változtatnia kell bevándorlás-politikáján és meg kell védenie saját határait az illegális bevándorlók ellenőrizetlen tömegétől ahhoz, hogy az európai országokban ne korlátozzák az európai polgárok munkavállalására és szabad mozgására vonatkozó szabályokat.
    Az európai polgárokat, köztük a magyarokat itthon és külföldön is Brüsszel, illetve az európai baloldal árulta el, amikor Európát védtelenül hagyta, illegális bevándorlók millióit hívta ide és az uniós kötelező betelepítési kvótákról döntött. Ha az EU végre megvédené a saját polgárait, betartaná saját szabályait és véget vetne a veszélyes bevándorláspárti politikájának, akkor egyetlen európai ország vezetője se kényszerülne olyan lépésekre, amelyekkel saját állampolgárait akarja megvédeni az illegális bevándorlók áradatától és a terrorizmustól - áll a Fidesz-frakció közleményében.