Gedeon napja van. | 2024.03.28

Három embert agyonlőtt egy palesztin egy újabb ciszjordániai merényletben

2015-11-19 17:24:01

 Egy palesztin merénylő agyonlőtt három embert Ciszjordániában csütörtök délután, köztük egy amerikai turistát és egy palesztint is.

    Helyi médiaértesülések szerint a merénylő a Jordán folyó nyugati partján - palesztin területen -, Gus Ecjón településnél egy közlekedési dugóban veszteglő autók utasait vette célba fegyverével. A lövöldözésben a halálos áldozatok mellett négy ember könnyebben megsebesült, őket kórházba szállították. 
    A halálos áldozatok egyike egy 18 éves amerikai turista, a másik egy ötvenéves izraeli férfi, a harmadik pedig az egyik autó palesztin utasa. 
    A jelentések szerint a palesztin merénylő előbb az autójából tüzelt, majd belehajtott az ott álló járművekbe. Végül kiszállt és tovább lövöldözött, de a helyszínre érkező biztonságiak ekkor lelőtték. 
    Csütörtökön ez már a második merénylet volt: Tel-Aviv déli részén egy iroda- és üzletközpontban egy palesztin késével ölt meg két izraelit. 
    A szeptember közepe óta tartó erőszakhullámban már tizenhét izraeli és nyolcvankét palesztin vesztette életét, a palesztinok közül ötvenkettőt merényletek végrehajtása közben vagy után öltek meg az izraeli biztonsági erők.