Auguszta napja van. | 2024.03.29

Paksi bővítés - Elszámolást követel az elköltött pénzekről az Együtt

2015-11-19 11:10:30

 Az Együtt - a Korszakváltók Pártja felszólítja a kormányt, hogy számoljon el a paksi bővítésre költött adófizetői pénzekkel és hitellel, valamint hozza nyilvánosságra a megkötött szerződéseket - mondta az ellenzéki párt elnöke csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján. 

    Szigetvári Viktor úgy fogalmazott: Orbán Viktor "szálljon le Paks 2 döglött lováról!"
    A politikus arra az értesülésre reagált, hogy az Európai Bizottság megítélése szerint a magyar hatóságok eltértek a közbeszerzésre vonatkozó uniós szabályoktól, emiatt a paksi projektet érintő minden folyamatban lévő és tervezett további beszerzés felfüggesztésére szólíthatják fel Magyarországot.
    Szigetvári Viktor jelezte, az Együtt a kezdetektől elutasította a beruházás előkészítetlenségét, ahogy azt is, hogy az ország súlyos orosz függésbe került.
    A pártelnök felszólította a kabinetet, hogy a bővítésre félretett magyarországi forrásokat fordítsa zöldenergiára és energiatakarékossági programokra. Új, átfogó, hosszú távra érvényes energiastratégia kidolgozását sürgette. Meg kell szüntetni a rezsicsökkentés "hazugságát" és be kell vezetni egy fenntarthatóbb, rászorultsági elvű, szociális ártámogatási rendszert - mondta.
    Szigetvári Viktor nyomatékosította, az Együtt nem atomenergia-ellenes, csak az orosz függésnek ellenfele. Lehet biztonságosan atomerőművet működtetni, de nem akarják, hogy az ország szinte kizárólag csak az atomenergiának szolgáltassa ki magát - tette hozzá.