Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hoppál Péter: fontos a kulturális közmunkások visszavezetése a munkaerőpiacra

2015-11-18 10:14:05

 

Fontos célja a kulturális közfoglalkoztatási programnak, hogy az abban részt vevők közül minél többet sikerüljön visszavezetni a szabad munkaerőpiacra - mondta el Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

 

    Hozzátette: ennek terén a teljes közfoglalkoztatási programon belül a kulturális közfoglalkoztatás büszkélkedhet a legjobb eredményekkel, mivel a kulturális közmunkások 22 százaléka kapott eddig azonnal munkát az egyéves program letelte után.
    Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a kulturális közfoglalkoztatási program most zárult előzetes partneri regisztrációjában rekord számú közmunkásra jelentették be igényüket a partnerszervezetek, 2098 település több mint 4500 szervezete összesen mintegy 13 ezer főt tudna közösségi munkásként foglalkoztatni a 2016. március 1-jétől egy éven keresztül.
    A kulturális közmunkások értékalapú közösségteremtésben és fejlesztésben, valamint kulturális programok szervezésében és helyi értékek felfedésében segíthetik országszerte a településeket, önkormányzatokat, közművelődési és kulturális intézményeket, egyházi és civil szervezeteket - mondta el Hoppál Péter.