Emma napja van. | 2024.04.19

Takács Szabolcs: nem sért jogállami előírásokat Magyarország

2015-11-17 18:06:13

 Sem migráns-, sem más kérdésben nincs az unióban Magyarországgal kapcsolatosan a jogállamiságot megkérdőjelező álláspont az Európai Bizottság néhány hete nyilvánosságra hozott közleménye szerint - jelentette ki kedden Brüsszelben Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára.

    Az MTI annak nyomán kérdezte erről az államtitkárt, hogy Michael Roth német külügyi államminiszter azt mondta: az Európai Uniónak Magyarországon is érvényesítenie kell a jogállami előírásokat a migránsok tekintetében.
    Migrációs kérdésben Magyarországnak az az álláspontja, hogy az EU külső határainak önálló, külső segítség nélküli védelmét kell tekinteni a legfőbb  prioritásnak. Ez Európa erejének és magabiztosságának alapvető feltétele - fogalmazott Takács Szabolcs az EU-országok uniós ügyekben illetékes tárcavezetőinek brüsszeli tanácskozása után. Hozzátette: egyre többen ismerik el az EU-ban, hogy amit Magyarország a migrációval kapcsolatban mond és tesz, annak létjogosultsága van.     A magyar államtitkár véleménye szerint a külső határvédelem nélkül a válság nem fog megoldódni. A határvédelem célja az, hogy a migrációt ellenőrizhető keretek közé lehessen terelni - tette hozzá.
    "Magyarország nem a migránsok, hanem az illegális migráció ellen van" - mondta Takács Szabolcs.