Csongor napja van. | 2024.04.16

A Világbank-csoport tagjával egyeztethettek magyar cégvezetők Budapesten

2015-11-17 16:37:05

 

 A Világbank-csoport magánszektorra szakosodott pénzügyi intézete, az IFC (International Finance Corporation - Nemzetközi Pénzügyi Társaság) képviselőivel konzultálhattak magyar cégvezetők Budapesten az exportlehetőségeik fejlesztéséről - közölte a találkozót szervező Eximbank kedden az MTI-vel.

 

    A tájékoztatás szerint a kétnapos tanácskozáson a magyar vállalatok közül az agráripari, vízipari és egészségügyi szektorban tevékenykedő legjelentősebb cégek vehettek részt a munkacsoportüléseken és egyéni konzultációkon. 
    A megbeszéléseken a külföldi szakértők részletesen ismertették a Világbank-csoport következő évekre vonatkozó globális fejlesztési terveit, tájékoztatták a megjelenteket a tendereken való részvétellel kapcsolatos gyakorlati tudnivalókról, és tanácsokkal látták el a vállalatvezetőket arról, hogy cégük mely területen és milyen módon vehet részt sikeresen a Világbank nemzetközi fejlesztési projektjeiben. 
    Az Exim emlékeztetett, hogy 2014-ben 20 millió dollár értékben együttműködési alapot hozott létre, hogy a Világbank-csoport fejlesztési programjaiban megkülönböztetett prioritást élvezzenek magyar külgazdaság szempontjából fontos területek. Hangsúlyozták továbbá, hogy Magyarországon először fordult elő, hogy magyar cégek közvetlenül egyeztethettek a Világbank képviselőivel a nemzetközi fejlesztési projektekben való részvételről. 
    Az IFC a Világbank-csoport tagja, a világ legnagyobb, a magánszektorral és a fejlődő piacokkal foglalkozó fejlesztési intézménye. Az IFC jelenleg több mint 2000 projektet futtat világszerte. Az IFC fejlődő országokban eszközölt befektetései 2015-re elérték a 18 milliárd amerikai dollárt.