Auguszta napja van. | 2024.03.29

Netanjahu jóváhagyta több száz új lakás átadását Jeruzsálemben

2015-11-17 15:13:38

 

Benjámin Netanjahu miniszterelnök jóváhagyta több száz új lakás értékesítését egy kelet-jeruzsálemi lakónegyedben - közölte kedden a Maárív című újság honlapja.

 

    A Ramat Slomó nevű lakónegyedben négyszázharminchat, a Ramot nevű negyedben pedig tizennyolc új lakást vehetnek birtokba leendő tulajdonosaik a döntés nyomán. Ez a hosszas engedélyezési eljárások utolsó lépcsője volt, amely a már felépült otthonok értékesítését teszi lehetővé.
    A katonai rádió műsorában reggel az is elhangzott, hogy egy ezerötszáz jeruzsálemi lakás felhúzásáról szóló terv is ismét a tervezőasztalra került, amelynek fejlesztését a városháza már meg is kezdte, noha a tervben szereplők közül ezernek az építését korábban befagyasztották.
    Meir Turdzseman, a városháza polgármester-helyettese és tervező bizottságának elnöke azt nyilatkozta a rádiónak, hogy a Suafat nevű kelet-jeruzsálemi arab lakónegyed határán ezerötszáz otthon építésével foglalkoznak.
    "Eddig csak kevesebb mint ötszázat engedélyeztek, de minden illetékes hivatalt megkerestem, hogy további ezernek az előkészítését is megkezdhessük a Moria nevű, a városháza alá tartozó vállalkozás segítségével" - mondta Turdzseman.
    Az új kelet-jeruzsálemi építkezések engedélyezése várhatóan maga után vonja az Egyesült Államok haragját, ugyanis Washington a múltban hevesen tiltakozott a Ramat Slomóban történő izraeli házépítések miatt.