Auguszta napja van. | 2024.03.29

Illegális bevándorlás - Völner: nem csak a Fidesz szavazói támogatják a kvóta elleni petíciót

2015-11-13 13:45:31

 Az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára szerint nemcsak a Fidesz szavazóbázisa, hanem a lakosság sokkal szélesebb része ért egyet a kormánypártnak a kötelező bevándorlási kvóta ellen indított petíciójával.

    Völner Pál ezt pénteken mondta az MTI-nek, miután Esztergomban - országgyűlési választókerületében - ő is aláírta a petíciót.
    Az államtitkár, parlamenti képviselő jelezte, a Fidesz aktivistái folyamatosan gyűjtik az aláírásokat, az emberek hozzáállása pedig - mint mondta - pozitív, a lakosság széles része érti a problémát, és kézjegyével is kifejezi, támogatja a kormányzatot, hogy tartson ki az álláspontja mellett.
    A politikus emlékeztetett: a Fidesz-KDNP a múlt héten nyújtott be törvényjavaslatot a parlamentnek a kötelező betelepítési kvóta ellen. Az előterjesztés alapján a Ház arra kötelezné a kormányt, hogy forduljon az Európai Unió Bíróságához, és kezdeményezze a letelepítésről szóló EU-s döntés megsemmisítését.
    A Fidesz aláírásgyűjtő akciója nyomatékosíthatja, hogy nemcsak a kabinet és az Országgyűlés, hanem a választók széles tömege áll ezen álláspont mögött - mondta Völner Pál.