Emma napja van. | 2024.04.19

Embert ölt egy kínai, mert nem regisztrálták a negyedik gyerekét

2015-11-13 07:49:22

 

Kivégezték azt a kínai férfit, aki egy városi családtervezési hivatalban megkéselt két dolgozót, mert nem voltak hajlandók negyedik gyermekét regisztrálni - jelentette a China News Service hírügynökség pénteken.

 

    A kettős halált okozó támadás két éve történt a Kuanghszi-Csuang autonóm terület Tunghszing településén. Az esetnek négy sebesültje is volt.
    A beszámolók szerint a négygyerekes családapa, Ho Sen-kuo, miután közölték vele a rossz hírt, hazament, az éjszaka megélezte fegyverét, majd másnap motorkerékpárján visszatért a harmadik emeleti irodába és leszúrta az illetékeseket, rátámadt a segítségükre sietőkre.
    Hót, akin állítólag korábban elmebetegség jeleit fedezték fel, tavaly bűnösnek találta a helyi bíróság, és miután a rá kiszabott halálos ítélet jogerőssé vált, csütörtökön végre is hajtották azt.
    A kivégzés alig egy héttel történt azután, hogy Pekingben bejelentették, több mint 35 év után véget vetnek az "egykepolitika" néven elhíresült születésszabályozás eddigi gyakorlatának és a jövőben már két gyermek születését engedélyezik.