Emma napja van. | 2024.04.19

Nem szavazta meg az ukrán parlament a munkahelyi diszkriminációt tiltó törvényjavaslatot

2015-11-10 18:23:16

 

Nem kapott elegendő támogató szavazatot kedden az ukrán parlamentben az a munka törvénykönyvéhez benyújtott törvényjavaslat, amely tiltana mindenféle diszkriminációt a munkahelyeken.

 

    A 450 fős törvényhozásnak csupán 207 tagja támogatta az előterjesztést a jelen lévő 340 képviselő közül annak ellenére, hogy Volodimir Hrojszman házelnök felhívta figyelmüket, ez a módosítás is szükséges a vízumrendszer liberalizációjához az Európai Unióval. 
    Az indítvány, amelyet a parlament elvetett, tiltotta volna a munkavállalók diszkriminációját faji, bőrszín, politikai, vallási meggyőződés, nemi hovatartozás, szexuális orientáció, nemzetiség, anyagi helyzet, szakszervezeti tagság, sztrájkban való részvétel, HIV-fertőzöttség és más betegségek, rokkantság és egyéb, a munkavégzéstől független okok alapján.
    Jóváhagyta viszont a parlament az úgynevezett "vízummentes törvények" közül a korrupcióellenes előterjesztéseket. A szavazáskor jelen lévő 371 képviselőből 291 támogatta azt a javaslatot, amely lehetővé teszi a vagyon lefoglalását, ha az bűncselekmény bizonyítéka lehet vagy bűncselekmény útján jutottak hozzá. A törvényhozás 260 képviselője szavazta meg egy állami hivatal létrehozását az elkobzott vagyonok őrzésére és a nyilvántartásuk vezetésére.