Gedeon napja van. | 2024.03.28

Soltész Miklós: csak a családokra alapozhat egy nemzet és egész Európa

2015-11-07 12:49:24

 A három napon át tartó nemzetközi fórum zárónapján az államtitkár kiemelte, hogy a magyarországi új családtámogatási rendszer mellett az anyagi támogatási rendszer fejlesztése is kiemelten fontos, de legalább olyan lényeges, hogy a családtagok odafigyeljenek egymásra és valódi egységet alkossanak.
    "Ha lelkileg is és spirituálisan is hozzá tudunk tenni a családtámogatáshoz, akkor biztos vagyok benne, hogy az a demográfiai helyzet, amely Magyarországon szép lassan pozitív irányba változik, meg fog változni Európában is, és az ezekhez hasonló találkozó arra lesz alkalmas, hogy bemutassuk, Magyarország valódi családbarát ország, ahol igenis érdemes gyereket vállalni" - fűzte hozzá.
    Fűrész Tünde család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár felidézte: a fórum felszólalói egyetértettek abban, hogy a népesedési helyzet megoldása a családokban rejlik.
    A Budapesti Demográfiai Fórum célja a demográfiai folyamatokkal kapcsolatos kérdéskörök, így az európai népesedés család-, gazdaság-, foglalkoztatáspolitikai és migrációs összefüggéseinek megvitatása, valamint a lehetséges megoldások feltérképezése volt.
    A szombati zárónapon a Millenáris parkban előadásokkal, játékokkal, táncműsorokkal és családbarát programokkal várták a közönséget.
    Délelőtt néptáncosok és gólyalábasok közreműködésével felavatták Magyarország családfáját, majd az etnofolk színpadon több népzenei együttes adott koncertet. 
    A Teátrum Galériájában Böjte Csaba A szeretet bölcsője című könyvének fotóiból válogatott kiállítást, valamint Rofusz Kinga, Szalma Edit és Szegedi Katalin grafikusművészek Mesés képek című illusztrációit, a színházteremben pedig a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Levéltár Semmelweis ikon című tárlatát láthatják egész nap a helyszínre érkezők.
    Bemutatkozik továbbá a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége is, a park teljes területén pedig például Míves műhely, Mesterségem címere kalandjáték és Zsonglőr tanoda, a Magyar Posta mesepostája, Márton napi kézműves és gasztronómiai vásár is várja a látogatókat.