Gedeon napja van. | 2024.03.28

Gazdaság-kereskedelem KASZ: tisztázták a félreértéseket a Tescóval

2015-11-05 17:30:29

 

Tisztázta a karácsonyi munkaidő-beosztás körüli félreértéseket a Tescóval a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ).

    A szakszervezet MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint csütörtökön egyeztettek a Tesco képviselőivel.
    A KASZ örömmel vette tudomásul, hogy a vállalat korábban tévesen küldte ki a munkavállalóknak igen kedvezőtlen ünnepi munkaidő-beosztást - hangsúlyozták a közleményben.
    Az egyeztetésen kiderült, hogy december 24-én az üzletek 12 órai zárása után minden munkavállalónak csak addig kell az áruházban maradnia, amíg a saját munkafolyamatát befejezi.
    Kivételt jelentenek az áruátvétellel foglalkozó munkatársak, de ők is legkésőbb 15 órakor elmehetnek. Az üzletek erre a munkára az önként jelentkezőket osztják be. Azokban az áruházakban, ahol biztosan nem érkezik áru 12-15 óra között, az áruátvevőknek sem kell tovább bent maradniuk 12 óra után - közölte a KASZ.
    A Tesco áruházakban az ünnepek után a munkavégzés legkorábban december 27-én reggel 6 órakor kezdődik.
    A szilveszteri munkavégzés is hasonlóképpen alakul, a 12 órai zárás után az árufeltöltés délután fél ötkor befejeződik, és csak az áruátvétellel foglalkozó munkatársaknak kell az áruházakban maradniuk maximum este hatig.
    A szakszervezet pozitívan értékeli, hogy sikerült elérni a Tescónál, hogy a munkavállalók december 24-én a karácsony estét, valamint az azt követő két napot teljes egészében a családjukkal tölthetik - hangsúlyozta a KASZ.