Gedeon napja van. | 2024.03.28

Csaknem halálos sérülést okozott egy biztonsági őr Nagykanizsán

2015-11-05 07:35:27

 

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Zala Megyei Főügyészség egy nagykanizsai biztonsági őr ellen, aki olyan súlyosan bántalmazott egy férfit, hogy az csaknem belehalt a sérüléseibe - tájékoztatta a főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

 

    Pirger Csaba felidézte, hogy a nagykanizsai autóbusz-pályaudvar 53 éves személy- és vagyonőre március 10-én, az esti órákban is szolgálatban volt, amikor 22 óra után a váróteremben meglátott egy erősen ittas férfit, aki a padon feküdt. Közölte vele, hogy távozzon, majd elhagyta a várótermet.
    Később a biztonsági őr azt látta, hogy a férfi még mindig a váróteremben van. Miután a helyiséget be kellett zárnia, ismét kiküldte az ittas embert, de az néhány perccel később, már csak a harmadik felszólításra indult ki az utcára. 
    Az őr nem sokkal később azt látta, hogy a férfi ismét a buszpályaudvar felé tart, de azt mondta neki, hogy ne akarjon oda visszamenni. Miután testközelbe kerültek, az ittas férfi hadonászni kezdett, mire a biztonsági őr a jobb, majd a bal kezével olyan erővel ütötte fejbe, hogy a sértett hanyatt esett, feje pedig a betonnak csapódott. Az eszméletlenül elterült férfihoz a biztonsági őr ezután mentőt hívott.
    Az ügyészség vádirata szerint az ittas férfi olyan életveszélyes sérüléseket szenvedett, ami a halálához is vezethetett volna, ha nem kap időben szakszerű egészségügyi ellátást. A biztonsági őr ellen ezért életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emeltek vádat.