Auguszta napja van. | 2024.03.29

Orvosi műszerekkel kapcsolatos együttműködést kötött a pécsi egyetem és a MediKlaszter

2015-11-05 07:02:10

 

Orvosi műszerekkel kapcsolatos oktatási, kutatásfejlesztési együttműködést kötött a Pécsi Tudományegyetem és a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Klaszter (MediKlaszter) - tájékoztatta a PTE az MTI-t.

 

    A PTE közleménye szerint a felsőoktatási intézmény és a hazai orvostechnikai ipar harmincöt meghatározó, termékek fejlesztésével, előállításával, valamint egészségipari szolgáltatásokkal foglalkozó szereplőjét tömörítő MediKlaszter megállapodásának eredményeként a leendő orvosok már egyetemi éveik alatt elsajátíthatják a magas színvonalat képviselő magyar orvosi eszközök használatát.
    A képzés keretében gyakrabban szerveznek gyárlátogatásokat, és a MediKlaszter referencia-laboratóriumot alakít ki az egyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában a legmodernebb orvostechnikai eszközök oktatási, kutatási célú kipróbálására - tették hozzá.
    A klaszter segíteni fogja egy hiánypótló orvosi technológiai képzési program kidolgozását, és az egyetemmel folyamatosan együttműködik különböző fejlesztésekben, pályázatok kidolgozásában.
    A PTE kutatási, fejlesztési, innovációs tevékenysége nemzetközi szinten jelentős, a hazai viszonylatban pedig meghatározó - írta a felsőoktatási intézmény.
    Hangsúlyozták, hogy a PTE számára fontos kutatóegyetemi jellegének megőrzése, és az, hogy továbbra is Magyarország magas presztízsű, a tudományt és társadalmat egyaránt szolgáló, nemzetközi színvonalú kutatófejlesztő központja maradjon.