Emma napja van. | 2024.04.19

Hazatértek délkelet-ázsiai turnéjukról a Budapesti Operettszínház művészei

2015-11-04 20:55:00

Lőrinczy György, a színház főigazgatója a színház szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: ez az egyetlen európai társulat, amelyet már második alkalommal kér fel a Toyota a koncertsorozaton való részvételre. Mint emlékeztetett: tíz évvel ezelőtt a színház művészei már adtak elő ugyanezen a rendezvénysorozaton, óriási sikerrel.
    Elmondta: Délkelet-Ázsia hét országában szerepeltek operett-musical gálával, így népszerűsítve Magyarországot ezen a földrészen is. A 27 napos turné alkalmával hét városban egy-egy alkalommal léptek fel, a produkció mindenhol elnyerte a közönség tetszését - jegyezte meg.
    Mint az MTI-nek nyilatkozva elmondta, a turné jelentőségét abban látja, hogy egy olyan területen, ahol nemhogy Magyarországról, de Európáról is keveset tudnak, a társulat mutathatta be az európai zenés színházi kultúrát és a magyar operettet. Emellett kiemelte: összefogással a külgazdasági, kultúrdiplomáciai, illetve a kulturális és turisztikai célokat össze lehet kapcsolni.
    Mint mondta, a rendezvénysorozat a turnét szponzoráló Toyota cég, a Külgazdasági és Kügyminisztérium és a Budapesti Operettszínház együttműködésével jött létre.
    Kitért arra, hogy a Toyota Classics a klasszikus zenét hivatott népszerűsíteni Délkelet-Ázsiában, emellett a koncertsorozatot jótékonysági céllal rendezik meg, a jegybevételeket és a szponzorok adományait ajánlva fel.
    A főigazgató elmondta: a turnén az operettszínház művészei, 28 fős zenekara, négy balettművész és hat szólistája - Lukács Anita, Vadász Zsolt, Fischl Mónika, Boncsér Gergely, Szendy Szilvi és Szabó Dávid - vett részt. Az operettszínház zenekarát Makláry László vezényelte. Az összeállításban a leghangsúlyosabban megjelenő Lehár Ferenc- és Kálmán Imre-dalok mellett Strauss- és Brahms-darabokat is előadtak, a musical műfaját Bernstein és Webber művei képviselték.
    Lőrinczy György a turné állomásai között Bruneit, Manilát, Kuala Lumpurt, Hanoit, Bangkokot, Vientiánt és Phnompent említette, mint mondta végig teltházakkal mutatták be a produkciót, számos helyszínen megmozgatva az ország vezető üzletembereit, politikusait, közszereplőit.
    Az eseményen a Külgazdasági és Külügyminisztérium Ázsiai és Csendes-óceáni Főosztályának képviseletében Pethő Gyula főosztályvezető-helyettes elmondta: valamennyi nagykövetségüktől és a tiszteletbeli konzulátusoktól is pozitív visszajelzések érkeztek az eseményről. Hangsúlyozta, hogy az operettszínház előadása a Toyotának köszönhetően nagyobb kulturális rendezvényként jelenhetett meg. Sikerült a keleti és a déli nyitás politikájával összhangban jelenlegi és potenciális befektetőket, üzleti és gazdasági partnereket meghívni a magyar országimázst, hungarikumot bemutató eseményre - emelte ki, hozzátéve, hogy a magyar turisztikai lehetőségek propagálására is nyílt alkalom.
    A sajtótájékoztatón részt vett Bognár Lajos, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára, aki egy magyar-laoszi élelmiszerbiztonsági együttműködést előkészítő kutatócsoport élén volt jelen a turné laoszi állomásán, az MTI-nek elmondta: az operettszínház fellépése sokat segített abban, hogy a magyar kultúra megismertetésével méginkább bizalmat ébresszen javaslataikkal kapcsolatban, a koncert segítette a megállapodás megkötését.



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó