Tivadar napja van. | 2024.04.20

Angela Merkel menekültpolitikáját bírálta egy német gazdasági magazin

2015-11-04 18:03:05

 

Angela Merkel német kancellár  menekültpolitikájával túl nagy terhet ró az Európai Unióra és saját országára is - írta a Bilanz című német gazdasági magazin legfrissebb számában.

    A cikkíró, Ulrich Bettermann  utalt arra: az újságok címoldalairól ugyan eltűnt, de a valóságban továbbra is létező euróválság mellett a menekültválság EU második súlyos válsága. Nem elhanyagolható a veszélye annak, hogy ez utóbbi, bármennyire is rettenetes lenne ez, szétveri az uniót.
    Bettermann írásában egy hasonlattal élve úgy fogalmazott: minden liftnek van egy maximális terhelhetősége, "hat vagy kilenc embernél többel már nem működik". "Merkel valóban komolyan hiszi azt, hogy ez a német falvakra és városokra nem vonatkozik?" - tette fel a kérdést ennek kapcsán a szerző
     Horst Seehofer bajor miniszterelnök mellett már egy zöldpárti német polgármester is Orbán Viktor miniszterelnökéhez hasonló menekültpolitikát követel - írta Bettermann, aki szerint a magyar kormányfőt "igazságtalanul bírálják és gyakran durva összehasonlításokkal illetik".
    Ulrich Bettermann szerint "a tényeket és realitásokat nem lehet meghazudtolni", Németországban a hangulat már rég megfordult a menekülthelyzet kapcsán.
    A német kancellár eközben túl nagy terhet ró az EU-ra és saját országára, ami nem felel meg sem a német, sem az európai érdekeknek - vélte a cikket jegyző, Svájcban élő üzletember, aki a davosi Világgazdasági Fórum egyik alapítója és tagja.