Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: az MSZP támogatja a bevándorlók betelepítését

2015-11-03 15:11:03

 

A Fidesz szerint a szocialisták nyilvánvalóvá tették, hogy támogatják az Európai Unió betelepítési programját, a kötelező kvótarendszerről szóló brüsszeli javaslatot.

    A Fidesz-frakció sajtóosztálya ezt arra válaszul közölte, hogy az MSZP nemmel szavazott a parlamentben arra a határozati javaslatra, amelyet az Európa-ügyi bizottság kezdeményezett, és amelynek elfogadásával az Országgyűlés kimondta: az Európai Bizottságnak nincs megfelelő jogalapja a kvótarendszer létrehozására.
    A kormánypárti képviselőcsoport az MTI-nek kedden küldött közleményében a kvótarendszer tervét rendkívül veszélyesnek nevezte, hangsúlyozva: az EU vezetői úgy hozták meg ezt a döntést, hogy senki nem hatalmazta fel őket erre, így ez "nyílt beavatkozás a nemzetállamok szuverenitásába".
    A magyar emberek arról döntöttek, hogy az országot meg kell védeni, a kormány ezért épített fizikai és jogi határzárat, ami működik, megvédi Magyarországot - írta a Fidesz.
    Az uniós betelepítési kvóta azonban újabb veszéllyel fenyeget - folytatták -, mert meghívót jelent bevándorlók millióinak. A betelepítési kvóta ötlete mögött szerintük "a bevándorlásban és Európa gyengítésében érdekelt globális spekuláns, Soros György áll, aki szerint évi egymillió embernek kellene bevándorolnia Európába". "A Juncker-képlet összecseng Soros javaslatával, miszerint Magyarországnak évi 13-15 ezer bevándorlót kellene betelepítenie, akiknek a száma a családegyesítés után megsokszorozódna" - fogalmaztak.
    Reagálásukat azzal zárták, hogy a Fidesz "Magyarországot a magyarok országának" akarja megtartani, ezért az elfogadott parlamenti határozat mellett támogatni fogják a kormány javaslatát az EU-s betelepítési kvótarendszer jogi megtámadására is.