Emma napja van. | 2024.04.19

Megvette a Flaga a Total PB-gáz üzletágát

2015-11-03 12:00:39

 

Megvásárolta az amerikai UGI International cégcsoporthoz tartozó Flaga csoport a Total magyarországi PB-gáz üzletágát.

 

    A Total tavaly novemberben jelentette be, hogy eladja magyarországi PB-gáz üzletágát az UGI International cégcsoportnak.
    A tranzakciót a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte. A Flaga keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ezután vette meg a Flaga csoport idén szeptemberben az üzletágat, a vételár a felek megállapodása szerint nem nyilvános.
    A Total Hungaria Kft. tulajdonosváltásával egy időben a társaság neve is megváltozott, új neve Flaga Hungária Kft. lett.
    A Flaga Gáz Kft. és a Flaga Hungária Kft. párhuzamosan, közös irányítással, közös üzletpolitikával működik, termékeiket Flaga Gáz márkanéven forgalmazzák - közölték.
    A tájékoztatás szerint mindkét vállalat változatlan létszámmal, a meglévő telephelyeken folytatja tevékenységét, leépítést nem terveznek. Ügyfeleik szerződései változatlan kondíciókkal továbbra is érvényben maradnak, a Total meglévő partnereit a Flaga Hungária Kft. változatlan feltételekkel szolgálja ki.
    A Flaga szerint az összeolvadás a szolgáltatás színvonalának jelentős javulását eredményezheti, javul a logisztikai háttér, biztonságosabbá válik az ellátás, gyorsabban tudnak reagálni a megkeresésekre, rendelésekre.
    A közlemény szerint az UGI International nemzetközi PB-gáz forgalmazó vállalat, 13 ezer dolgozót foglalkoztat világszerte, éves forgalma több mint 7 milliárd amerikai dollár, 1929 óta jegyzik a New York-i tőzsdén. Európai üzletét 1999 óta a Flaga cégcsoport viszi, amely 11 országban van jelen.
    A Flaga Magyarországon 2006-ben lépett piacra. A Shell Gas 2009-es megvásárlásával vált az egyik vezető PB-gáz szolgáltatóvá. A Flaga Magyarországon tartályos és palackos PB-gázt forgalmaz, valamint jelentős részesedése van a hazai autógáz forgalmazásban is - közölték.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
08:59
- Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
MTI hírfelhasználó