Tivadar napja van. | 2024.04.20

Szigetvári: az elmúlt időszak történései nem szolgálják egy új ellenzék megteremtését

2015-11-03 11:50:51

 

Az Együtt elnöke szerint a baloldali pártoknál történt fejlemények nem szolgálják egy új ellenzék megteremtését. Szigetvári Viktor Facebook-bejegyzésében azt írta: az Együtt a józan középúton jár, és ha ehhez nem talál partnert, akkor önállóan, egyenes gerinccel néz új szövetségesek iránt a civilek és a politikán kívül rekedtek körében.

 

    Az Együtt elnökének keddi Facebook-posztjában, amelyet a párt sajtóosztálya szerdán juttatott el az MTI-hez, a többi között azt kifogásolta, hogy egyes ellenzékiek úgy készülnek 2018-ra, hogy volt kádereiket már most biztonságba helyezik a kormány "kebelén".
    Az örökségvédelemben most ezt történt a szocialista Hiller István kollégáival - írta Szigetvári Viktor, aki szerint ezzel nem a kormányváltásra készülnek.
    A Népszabadság online kiadása hétfőn számolt be arról: "Kötelékben repültek vissza az utóbbi időben Hiller István egykori bizalmi emberei a magyar államigazgatásba, a Miniszterelnökség fennhatósága alá".
    A pártelnök bírálta Gyurcsány Ferencet, a DK vezetőjét, aki szerinte immár támogatja egykulcsos adórendszert.
    Szigetvári Viktor azt is szóvá tette, hogy két a nagyobbik ellenzéki párt követ el mindent annak érdekében, hogy megakadályozza az új ellenzék politikusainak kiválasztását demokratikus előválasztással. Sajtóhírek szerint sem az MSZP, sem a DK nem támogatja, hogy előválasztáson válasszanak ki minden baloldali jelöltet a 2018-as választásra.
    Az Együtt vezetője azon véleményének is hangot adott, hogy nem tanultak az elmúlt évek megosztott magyar politikájának tragédiáiból egyes ellenzékiek, ha a rendőrtábornokok elhibázott politikai koncepcióra épített pere kapcsán - a történelemhamisító Fideszt csak ellenpontozni akarva - úgy emlékeznek 2006 őszére, hogy akkor minden rendőri beavatkozással minden rendben volt.
    Ha a DK-s Vadai Ágnes csak arra képes, hogy az egyik oldal politikai vallására ellenvallást építsen, és ne fogadja el árnyaltan, hogy 2006 őszének sok vesztese és sok felelőse volt, akkor nem segíti a 2018-as kormányváltást - közölte.
    Szigetvári Viktor úgy összegez: ezek a fejlemények nem szolgálják az új ellenzék megteremtését, és csak 2014 kudarcát ismételnék meg 2018-ban.
    De ebben az Együtt nem lesz társa senkinek, mert mindenkinek változnia kell - hangoztatta.
    A pártelnök szerint az Együtt tisztában van gyengeségeivel, és azzal, amin változtatnia kell.
    Leszögezte: az Együtt politikája lényegét megtalálta.
    "Mentesen a jobb- és baloldali demagógiától, mentesen a politikai vallások és ellenvallások hazugságaitól, a józan középúton járunk" - fogalmazott.
    Szigetvári Viktor szerint ha ehhez nem találnak partnert, mert mások nem tesznek meg mindent az új ellenzék megteremtéséért, akkor önállóan, egyenes gerinccel néznek új szövetségesek iránt a civilek és a politikán kívül rekedtek körében.