Auguszta napja van. | 2024.03.29

November 4. - Forgalmi változások a gyásznapi rendezvények miatt

2015-11-03 07:04:21

 

A nemzeti gyásznap központi rendezvényei miatt több helyen is forgalmi változásokra kell készülni a fővárosban kedd este és szerdán - közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) az MTI-vel.

    November 4-én lesz az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének, a szovjet csapatok bevonulásának 59. évfordulója. Ezt a napot 2013-ban nyilvánította nemzeti gyásznappá az Országgyűlés.
    A HM NRH közleménye szerint a nemzeti gyásznap programjai miatt kedd este nyolc órától szerda délelőtt tíz óráig tilos lesz megállni Budapesten, az V. kerületben az Alkotmány utca, a Balassi Bálint utca, valamint a Markó utca egy részén.
    Ugyancsak kedd este nyolc órától, de egészen szerda éjfélig tilos lesz megállni az V. kerületi Szent István téren a Bazilika iskola felőli, valamint a Bazilika déli oldalán lévő parkolóban, a Hercegprímás utca mindkét oldalán egy szakaszon, a Bajcsy-Zsilinszky út páros oldalán az Arany János utca és a Szent István Bazilika között, továbbá a Bajcsy-Zsilinszky út páratlan oldalán a Révay utca és a Lázár utca között.
    Emellett szintén az Alkotmány utcában, a Balassi Bálint utca és a Markó utca egy részén szerda délelőtt fél kilenctől tíz óráig forgalmi zárásra, terelésre kell számítani.
    Szerda reggel fél nyolctól tizenegy óráig a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között közlekedik - tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
    A forgalmi változásokról bővebben a rendőrség (www.police.hu) és a BKK (www.bkk.hu) honlapján lehet tájékozódni. Az emléknapról és a részletes programokról pedig a www.nrh.kormany.hu és a www.november4.kormany.hu oldalon találhatók további információk - olvasható a HM NRH közleményében.