Andrea napja van. | 2024.04.18

Obama: a republikánus jelöltek egy másik valóságban élnek

2015-11-03 06:51:54

 

Ha a republikánus elnökjelölt-aspiránsok nem tudják kezelni a CNBC műsorvezetőit, akkor nem tudják ezt megtenni Oroszországgal vagy Kínával sem - jelentette ki hétfőn Barack Obama egy New York-i választási adománygyűjtő gyűlésen. Az elnök szerint ezek a politikusok egy másik valóságban élnek.

 

    A CNBC televízió közvetítette múlt szerdán a Republikánus Párt hivatalos elnökjelöltségéért versengő jelöltek legutóbbi vitáját. A fórum több részvevője már adás közben vagy utána élesen bírálta a műsorvezetőket konfrontatív, megítélésük szerint rosszhiszemű, nem lényegre törő kérdéseik miatt. A párt emiatt közölte, hogy "felfüggeszti az együttműködést" az ugyanahhoz a cégcsoporthoz tartozó NBC-vel az aspiránsok február 26-ára tervezett televíziós összecsapásának közvetítésével kapcsolatban.
    Az elnök emlékeztetett arra, hogy a Fehér Házra pályázó aspiránsok mindegyike gyengének tartja őt és azt állítja róla, hogy túl sok kérdésben engedett Vlagyimir Putyinnak, azt ígérve, hogy egyenesbe hozza a dolgokat, ha ő tárgyalhat majd az orosz elnökkel.
    "Aztán kiderül, hogy egy vitán nem képesek kezelni néhány CNBC-moderátort. Hadd mondjam el önöknek, hogy ha valaki nem tudja kezelni ezeket a fickókat, akkor nem hiszem, hogy a kínaiak vagy az oroszok túl sokat fognak aggódni majd miattuk" - mondta.
    Obama komornak és frusztráltnak nevezte a republikánus elnökjelölt-aspiránsokat, akik szerinte egy másik valóságban élnek az egészségügyi ellátás, a klímaváltozás, a gazdaság ügyeit nézve.