Auguszta napja van. | 2024.03.29

Mintegy ötven kisfilm lesz látható a Faludi amatőrfilmszemlén

2015-11-02 18:40:38

 

Huszonhét országból 141 pályamunka érkezett a 19. Faludi amatőrfilmszemlére, ebből az előzsűri 49 kisfilmet válogatott be a november 6-7-én zajló versenyprogramba - közölte a programot szervező Faludi Ferenc Akadémia az MTI-vel.

 

    Idén a szerzetesek évéhez kapcsolódva a döntés témakörében várta az amatőr filmesek és fotósok pályamunkáit a Faludi Ferenc Akadémia.
    A versenybe került alkotások a budapesti ART+Cinemában (az egykori Örökmozgó) lesznek láthatók, ahol a zsűri nyilvánosan értékeli a munkákat és kategóriánként oszt ki díjakat. A versenybe nem került filmek ugyancsak november 6-7-én tekinthetők meg szintén az ART+Cinemában. 
    A filmes zsűri elnöke Dér András filmrendező, tagjai Dombrovszky Linda filmrendező, Lázár Kovács Ákos esztéta és Szekeres Csaba filmrendező, operatőr.
    A szemléhez kapcsolódva, szintén a döntés témájában kiírt fotópályázatra 98 munka érkezett, ezek legjobbjait november 6-tól az Uránia I. emeletén állítják ki.
    A fotópályázat zsűrijét Haris László fotóművész, Pályi Zsófia fotográfus, Sopronyi Gyula fotográfus és Vékás Magdolna fotóművész alkotja.
    A seregszemléhez kapcsolódva november 6-án Dombrovszky Linda Hetvenes című kisjátékfilmjét, majd Dér András A kanyaron túl című munkáját láthatja a közönség, másnap pedig Szekeres Csaba Anima Formosa dokumentumfilmjét vetíik az ART+Cinema Lugosi termében.