Tivadar napja van. | 2024.04.20

Miniszteri biztos: 263 millió euró támogatás vált elérhetővé a Duna Transznacionális Programban

2015-11-02 11:35:21

 

A Duna Régió Stratégia (DRS) keretében mintegy 263 millió euró támogatás vált elérhetővé a Duna Transznacionális Programban, amelynek első felhívása a héten zárul - mondta Joó István, a Duna Régió Stratégia  végrehajtásáért felelős miniszteri biztos hétfőn az M1 aktuális csatornán.

 

    Kifejtette, hogy minél több olyan projekt induljására van szükség - magyar vezetéssel  - a 2014-2020-as fejlesztési időszakban, amelyek innovatív módon közelítik a problémákat. 
    Példaként említette, előkészítés alatt van az árvízvédelmi együttműködést megalapozó projekt, amelynek lényege, hogy vízügyi adatok önkéntes átadásra ösztönzi az országokat.    
    A miniszteri biztos felidézte, hogy a Duna Régió Stratégia rendkívül széles együttműködési keret, 12 szakterületen 14 ország vesz részt a kooperációban, köztük öt Európai Unión kívüli.
    Joó István hangsúlyozta: Magyarország kiemelkedően fontos területeken - köztük az energetika, vízminőség, árvízvédelem - vezeti az együttműködést, és segíti a nem uniós ország integrációs törekvéseit.