Emma napja van. | 2024.04.19

Lezuhant egy orosz utasszállító repülőgép a Sínai-félszigeten

2015-10-31 10:35:07

212 utassal és hét főnyi személyzettel a fedélzetén zuhant le egy orosz repülőgép a Sínai-félszigeten. Nincs jele annak, hogy lelőtték volna. A gép szinte teljesen megsemmisült, de a mentők emberi hangokat hallottak a roncsból.

Lezuhant egy Egyiptomból Oroszországba tartó orosz polgári repülőgép a Sínai-félszigeten szombaton - jelentette be az egyiptomi kormányfő, aki emiatt válságtanácskozást hívott össze minisztereivel. A gépen főleg orosz turisták utaztak, köztük 17 gyerek. A lezuhant repülő szinte teljesen megsemmisült, de a mentők emberi hangokat hallottak a roncsból.

Az orosz légi irányítás szerint a gép egy Airbus A-321-es típus. Nincs jele annak, hogy lelőtték volna a Sínai-félszigeten szombaton lezuhant orosz utasszállító repülőgépet - közölték Kairóban egyiptomi biztonsági források.

Az orosz polgári légi irányítás illetékese szerint a lezuhant repülőgép a kis nyugat-szibériai Kogalymavia légitársaság Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra tartó, 92-68-as számú járata volt, a fedélzetén 212 utas és hét főnyi személyzet  tartózkodott.
 
A TASZSZ hírügynökség kairói repülőtéri forrásokat idéz, amelyek szerint mielőtt az Airbus A-321 típusú repülőgép eltűnt volna a radarképernyőkről, a pilóta engedélyt kért a legközelebbi repülőtéren való leszállásra, mert rádiókapcsolata korábbi megszakadása miatt ezt szükségesnek tartotta. Ezután teljesen megszakadt a kapcsolat a géppel, amely ekkor 9000 méter magasan repült
(forrás HVG)