Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: a szocialisták alaptalanul ígérgetnek fizetésemelést

2015-10-29 17:45:50

 

A Fidesz-frakció szerint a szocialisták homlokegyenest az ellenkezőjét csinálták kormányzásuk alatt annak, mint amit most ellenzékben alaptalanul ígérgetnek.

 

    A kormánypárti képviselőcsoport az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Tóbiás József MSZP-elnök napközben azt mondta, átlagosan 50 százalékos fizetésemelésre van szükség ahhoz, hogy az emberek meg tudjanak élni.
    A Fidesz szerint azonban a szocialisták kormányzásuk alatt magas adókkal büntették a munkavállalókat, kilátástalanná tették a közszféra dolgozóinak megélhetését és csökkentették a fizetéseket, több mint félmillió embert tettek munkanélkülivé.
    A baloldal most a minimálbér emeléséről beszél, de a tavalyi választási programjaiban még a minimálbér 32 ezer forinttal történő csökkentését, sőt eltörlését is tervezte - fejti ki a kormánypárt, hozzátéve, utóbbival teljesen kiszolgáltatták volna a dolgozókat a munkaadóknak. Kiemelték, ezzel szemben a polgári kormány megbecsüli a dolgozókat, akiket ma béremelés, adócsökkentés, alacsony infláció és több munkahely segít.
    A Fidesz célja, hogy a magyar dolgozók fizessék Európa egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját, ezért a párt jövőre tovább csökkenti az szja-t - közölték, majd megjegyezték, korábban béremelési programokat indítottak a rendőröknek, a katonáknak, a tűzoltóknak, az ápolóknak, az orvosoknak, a pedagógusoknak, a szociális és gyermekvédelmi dolgozóknak. Arra is kitértek, hogy 2016-ban további béremelési programok és szja-csökkentés segíti, hogy több maradjon a fizetésből.