Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szijjártó: Magyarország támogatja az EU és a Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége gazdasági együttműködésének fejlesztését

2015-10-27 12:30:47

 

Magyarország határozottan támogatja az Európa Unió és az ASEAN (Délkelet-ázsiai Országok Szövetsége) gazdasági együttműködésének fejlesztését - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden, amikor a minisztériumban fogadta a délkelet-ázsiai országok Budapestre akkreditált nagyköveteit.

 

    A találkozóról a KKM tájékoztatta az MTI-t. Mint közleményükben írták, a délkelet-ázsiai térségben 3,5 millió menekült, valamint 1,9 millió belső menekült él, akik a háborús konfliktusok és a nehéz gazdasági körülmények miatt könnyen hozhatnak olyan döntést, hogy elhagyják a térséget és Európa felé veszik az irányt.
    "Magyarország határozottan támogatja az Európa Unió és az ASEAN gazdasági együttműködésének fejlesztését, amelynek nyomán előálló gazdasági fejlődés következtében csökkenthető az elvándorlás Délkelet-Ázsiából" - idézte a minisztériumi közlemény Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert.
    A tájékoztatás szerint Magyarország a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése érdekében két új nagykövetséget - Manilában, Kuala Lumpurban - nyit a térségben és egy főkonzulátust Ho Si Minh-városban.