Auguszta napja van. | 2024.03.29

Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívtak - Bemutató a Kolibri Színházban

2015-10-25 07:42:58

 

Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívtak címmel mutatja be új előadását a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Novák János rendezésében október 31-én, szombaton délután.

    A mese szerzője Kolozsi Angéla bábművész, író-dramaturg, aki többek között a Kolibri Színházban sikerrel futó Százlábúak láb alatt című előadást írta színpadra - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.
    Mint írják, az Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívtak címszerepeiben Molnár Zsófia Borókát és Tóth Józsefet láthatja a közönség, az előadás zenéjét Novák János szerezte. A produkciót a 7-10 éves korosztálynak ajánlják.
    A darab története szerint Emília a kórházi betegágyánál megismerkedik az őrangyalával. Mint az előadás ismertetőjében olvasható: "Emília egy kilencéves, átlagos kislány - cseppet sem átlagos őrangyallal. A kislány és az angyaltársadalomból szégyenletesen kirívó angyal mégis rengeteg mindenben hasonlít egymásra: adott körülmények között ugyanúgy képesek megszegni a szabályokat; ugyanúgy vágynak dicsőségre, elismerésre, és mindkettőt rettenetesen kiborítja a kudarc; mindkettő hirtelen haragú, és sokszor kicsinyes, önző, de a megfelelő pillanatban tudnak nagyvonalúan viselkedni helyesen dönteni". Kettejük különös barátságáról szól a Kolibri Színház Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak című produkciója.
    Az előadásban a két címszereplő mellett Bárdi Gergő, Erdei Juli, Tisza Bea, Megyes Melinda, Fehér Dániel, Ruszina Szabolcs, Rácz Kriszta, Rácz Kármen, Nizsai Dániel, Szívós Károly, Török Ági, Nyakas Edit, Kőszegi Mária és Alexics Rita játszik.
    Az előadás dramaturgja Horváth Péter, a jelmezt és a bábokat Matyi Ágota, a díszletet Pintér Réka tervezte. A mozgás Lakatos János munkája, a prodkció zenei vezetője pedig Bornai Szilveszter.