György napja van. | 2024.04.24

Újra nyit a Kulturzsibi a Dürer Kertben

2015-10-24 08:32:30

A Nagy Budapesti Kultúrzsibit 2012-ben rendezték meg először a fővárosi Erzsébet téren, az akkoriban indult Akvárium klub égisze alatt. A klub és a tér 2013-as felújítását követően a piac most talált újra befogadó helyszínt így november 1-től heti rendszerességgel újra várja az érdeklődőket az Ajtósi Dürer soron - adták hírül a szervezők.
    A kezdeményezés nem titkolt célja egy nemzetközi szintű, Budapest vérkeringésébe illeszkedő, mai közösségi térként is funkcionáló antik, retró és kortárs bolhapiac létrehozása, ahol a korabeli és kortárs tárgykultúra felvonultatása mellett fontos szerepet szánnak a szervezők a dizájnereknek, kézműveseknek és művészeknek is.
    A Kultúrzsibire nemcsak látogatóként, hanem árusítóként is bárkit szívesen látnak örökölt régiséggel, megunt  játékokkal és dísztárgyakkal, saját készítésű termékekkel vagy éppen képzőművészeti alkotásokkal.
    A szervezők tervei szerint a vásár a későbbiekben könyvcserék,  különböző börzék, kézműves foglalkozások és élő árverések helyszíne is lesz.