Gedeon napja van. | 2024.03.28

Pártok-Fidesz Fidesz: a szocialisták a külföldi spekulánsok érdekeit szolgálják

2015-10-22 14:49:51

 

A Fidesz szerint a szocialisták meg akarják akadályozni a magyar földművesek földvásárlását és foggal-körömmel védik azoknak a külföldi spekulánsoknak érdekeit, akik fel akarják vásárolni a magyar földeket, ahogy azt már Romániában is megtették.

    A Fidesz-frakció ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Gőgös Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő és Beke Károly, a párt elnökségi tagja bejelentették: az MSZP nyílt levélben fordult Áder János köztársasági elnökhöz, valamint Szabó Marcelhez, a jövő nemzedékek védelmét ellátó biztoshelyetteshez, hogy lépjenek fel az állami földek értékesítése ellen.
    A Fidesz közölte: a polgári kormány meg fogja védeni a magyar földet a spekulánsoktól éppúgy, ahogy a bevándorlóktól. "A magyar föld veszélyben van, mert ugyanazok, akik a bevándorlókat ránk akarják erőltetni, most még a termőföldet is átjátszanák a külföldi spekulánsok kezére".
    Így volt ez a szocialista kormányzás idején, amikor törvénytelen zsebszerződésekkel több ezer hektár földet játszottak át külföldiek kezére. Vagy amikor azon társas vállalkozásokat is termőföldhöz akarták juttatni, amelyek külföldi kézben voltak - olvasható a közleményben.