Auguszta napja van. | 2024.03.29

Gazdaság-turizmus Szakmai napot szervezett az NGM a kínai turizmusról

2015-10-22 14:48:07

 

Kínai-magyar turisztikai szakmai napot szervezett a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), a mintegy nyolcvan, a kínai kapcsolatokban érdekelt turisztikai szakember részvételével zajló csütörtöki rendezvény célja a szakmai szereplők tájékoztatása, a kapcsolatépítés előmozdítása, végső soron a kínai vendégéjszakák számának növelése volt - tájékoztatta a tárca az MTI-t.

    Kína a világ legnagyobb turisztikai küldő országa 2012 óta, és jelenleg már a kínai turisták által elköltött pénzt tekintve is világelső. A nemzetközi turisztikai szervezetek Kína kiutazó forgalmának további dinamikus növekedésére számítanak a következő években. Hogy ezekből a kedvező nemzetközi folyamatokból Magyarország is profitálni tudjon, erősíteni kell a magyar turisztikai kínálat versenyképességét a kínai piacon - hangsúlyozta az NGM.
    Az idei év első nyolc hónapjában minden eddiginél nagyobb, 40 százalékos növekedés volt a kínai vendégek és az általuk Magyarországon töltött éjszakák számában is - emelte ki a tárca.
    Az NGM megjegyezte: a turistaforgalom kölcsönös bővülését szolgálja, hogy a jövő évi Utazás kiállítás díszvendége Kína lesz. Az eseményhez kapcsolódva a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt. és a Kína-Közép-Kelet-Európai Országok Turisztikai Koordinációs Központja szakmai programot szervez - idézi a közlemény Ruszinkó Ádámot, a tárca turizmusért felelős helyettes államtitkárát.
    Ruszinkó Ádám emlékeztetett arra: a turizmusdiplomáciai sikere is, hogy a Kínai Nemzeti Turisztikai Hivatal (CNTA) regionális képviseletet nyit a magyar fővárosban, várhatóan ugyancsak az Utazás kiállítással egy időben.