Auguszta napja van. | 2024.03.29

Ünnep-október23-pártok Október 23. - A pártok is megemlékeznek a nemzeti ünnepen

2015-10-22 11:31:04

 

A parlamenti képviselettel rendelkező pártok is megemlékezéseket tartanak az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából.

    A budapesti Fidesz a Magyar Rádió Bródy Sándor utcai épületéhez szervez megemlékezést pénteken fél 12-re. A rendezvény szónoka Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter lesz.
    Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője csütörtökön két helyszínen, Vácrátóton és Vácdukán mond ünnepi beszédet, majd péntek délelőtt Szobon vesz részt és szólal fel az ünnepi rendezvényen.
    Az MSZP - a korábbi évekhez hasonlóan - az idén is Nagy Imre szülővárosában, Kaposváron emlékezik meg az 1956-os forradalomról csütörtök este - közölte a párt szóvivője az MTI-vel. Budai Bernadett elmondta, a megemlékezésen Gőgös Zoltán elnökhelyettes és Harangozó Gábor, a párt Somogy megyei elnöke mond beszédet, majd fáklyás felvonulást tartanak.
    Október 23-án minden baloldali vezetésű önkormányzatnál tartanak ünnepi megemlékezést - tette hozzá.
    A Jobbik a budapesti Corvin közben emlékezik péntek délután 4 órától. A főszónok Vona Gábor pártelnök lesz, de felszólal Murányi Levente, az '56-os Pesti Srácok Intézet igazgatója, Bozó István, a Jobbik londoni szervezője és Farkas Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának (IT) országos elnöke is. A rendezvényen fellép Gregor Bernadett színművésznő, Rudán József előadóművész, Szíva Balázs, a Romantikus Erőszak zenekar frontembere és Vári-Kovács Péter színművész.
    A koszorúzásokat követően fáklyás felvonulást tart a Jobbik IT, a résztvevők a Magyar Rádióhoz vonulnak. A Bródy Sándor utcában Kalapács József ad akusztikus koncertet.
    Az LMP péntek déltől tart megemlékezést Budapesten, a II. kerületi Mansfeld Péter parkban, ahol Szél Bernadett, a párt társelnöke és Hajdu Mária emlékezetpolitikai szakszóvivő mond beszédet.
    A Demokratikus Koalíció elnöksége 11 órakor koszorút helyez el a Városligetnél található 1956-os emlékműnél. Az eseményen Gyurcsány Ferenc pártelnök sajtónyilatkozatot tesz.
    Szigetvári Viktor, az Együtt - a Korszakváltók Pártja elnöke virágot helyez el és beszédet mond Nagy Imre szobránál, a Vértanúk terén 10.45-kor.
    Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke délben beszédet mond és koszorút helyez el a Bibó István-szobornál, a budapesti Kossuth téren.
    A Magyar Liberális Párt 13 órakor a rákoskeresztúri Új Köztemető 301-es parcellájánál emlékezik. Beszédet mond Vásárhelyi István, az '56-os elítélt Vásárhelyi Miklós fia, illetve Balogh Luca diák. Az eseményen közreműködik Áron László színművész.