Auguszta napja van. | 2024.03.29

Dízelbotrány - PM: a magyar kormány ne söpörje az asztal alá a Volkswagen-ügyet

2015-10-20 12:22:00

A Párbeszéd Magyarországért arra szólítja fel a kormányt, hogy ne akarja az asztal alá söpörni, hanem vizsgáltassa ki a Volkswagen-csoport által elkövetett csalást - közölte az MTI-vel kedden a párt szóvivője.

    Tordai Bence, aki sajtótájékoztatót is tartott a témában leszögezte, a kabinetnek vállalnia kell a felelősséget és nem szabad "jutalmaznia a csaló autógyárat". Ezt arra utalva mondta, hogy hétfőn bejelentették, a kormány 6 milliárd forinttal támogatja a Volskwagen-csoporthoz tartozó Audi győri motorgyárának újabb 32 milliárd forintos fejlesztését
    A politikus közölte: eközben a nemzetgazdasági tárca a PM-nek adott írásbeli válaszában már elismerte, hogy a jogosultnál magasabb környezetvédelmi kategóriába sorolás költségvetési bevételkiesést eredményezhet. Eközben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlése szerint több mint negyvenezer ilyen autó fut a magyar utakon - tette hozzá. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pedig kérdésükre elismerte, hogy a csalásnak vannak egészségügyi következményei, de a tárca szerint az ügyben nem lehet számszerűsíteni az ügy okozta egészségügyi pluszkiadásokat - mondta.