Emma napja van. | 2024.04.19

Jégkorong Kontinentális Kupa - A továbbjutás a házigazda DVTK célja

2015-10-19 09:48:32

A magyar klub hétfői sajtótájékoztatóján Egri István elnök arról beszélt, hogy ilyen rangos klubtornát még nem rendeztek Miskolcon, ám a helyi jégcsarnok elmúlt kilenc éve alatt számos olyan eseménynek - válogatott mérkőzéseknek, nemzetközi tornáknak - adtak otthont, melyeken a szervezőgárda megszerezte a mostani rendezvény lebonyolításához szükséges tapasztalatot. Hozzátette, bízik benne, hogy látványos és jó mérkőzéseket játszanak majd a három nap során, és sok szurkoló látogat ki.
    Mayer Péter, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője szerint az a legfontosabb, hogy tanítványai a saját játékukat minél eredményesebben valósítsák meg, ugyanakkor - a klub honlapjának beszámolója szerint - azt is jelezte, hogy igyekeztek minden ellenfélről videofelvételeket beszerezni. Úgy vélte, ha együttese azt az arcát mutatja majd, melyet a hétvégi bajnoki fordulóban a MAC ellen, akkor van esélye az első hely megszerzésére.
     A szakember megjegyezte azt is, hogy az első két napon játszanak a két legerősebb ellenféllel, a lett Mogo Rigával és a szlovén Acroni Jesenicével, de a spanyol bajnok CH Jacát sem becsülik le. Mint mondta a felkészülési programot úgy állították össze, hogy a játékosok a torna során a legjobb formában legyenek mind fizikálisan, mind mentálisan. A csapatnak pedig óriási erőt adhat a fanatikus miskolci szurkolótábor.
A hátvéd Gőz Balázs tagja volt annak a miskolci együttesnek, amely 2012. októberében első alkalommal mutatkozott be ebben a versenysorozatban. Szerinte a torna extra kihívás minden játékosnak, és nem is lehet más a céljuk, mint megnyerni mind a három mérkőzést, ezzel pedig továbbjutni a csoportból.
    A második számú európai kupasorozatban jelenleg még 14 csapat érdekelt, közülük nyolcan két négyes csoportban küzdenek majd most a hétvégén. Mindkét kvartettből az elsők jutnak tovább, s csatlakoznak a második csoportkörben biztosan érdekelt hat együtteshez. 
    A miskolci kvartettből továbbjutó gárda november 22-24-én az olaszországi Asiagóban a helyi klub, valamint a kazah Jertisz Pavlodar és a dán Herning Blue Fox ellen szerepelhet.
    A tychyi csoportban a rendező lengyelek csapata mellett a román Dunarea Galati, a CSZKA Szófia és a brit Coventry Blaze játszik. Innen az első helyezett Franciaországban a házigazda Rouen Dragons, az ukrán HK Kremencsuk és a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk csapataival mérkőzik novemberben.
     A második csoportkör két-két legjobbja találkozik majd a január 8-10-i négyes döntőben, amelynek helyszínét később jelölik ki.

    A program:
    péntek:
Acroni Jesenice (szlovén)-CH Jaca (spanyol) 15.30
DVTK Jegesmedvék-Mogo Riga (lett) 19.00
    szombat:
Mogo Riga-CH Jaca 15.30
Acroni Jesenice-DVTK Jegesmedvék 19.00
    vasárnap:
Mogo Riga-Acroni Jesenice 15.30
CH Jaca-DVTK Jegesmedvék 19.00



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó