Márk napja van. | 2024.04.25

A közútkezelő együttműködik a rendőrséggel az utakon dolgozók védelmében

2015-10-19 09:36:53

Mint írták, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. adatai szerint 2012 és 2014 között a közlekedők 16 alkalommal okoztak olyan balesetet, amikor közúti munkaterületeken dolgozók megsérültek. E balesetekben összesen 24-en sérültek meg, illetve egyikük életét vesztette.
    Idén szeptember 1-jéig négy alkalommal történt személyi sérüléssel járó baleset. Ezek következtében a közútkezelő egy munkatársa meghalt, hét alkalmazott pedig hosszabb időre betegállományba került. 
    A rendkívüli események miatt a személyi sérülések mellett jelentős anyagi kár is keletkezett, húsz munkaeszköz megrongálódott, közöttük kisteherautók, kombinált gépek, teherautók és ütközésienergia-elnyelő szerkezetek.
    Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság ülésén a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezdeményezésére megállapodás született arról, hogy az általuk kezelt utakon létesített munkaterületeken - az ott dolgozók védelmében - a rendőrség kiemelten ellenőrzi a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályok betartását, továbbá nagy figyelmet fordít a gyorsforgalmi utakon a közlekedés szabályaira és veszélyeire, így a többi között a jobbra tartási kötelezettségre vonatkozó szabályokra és az őszi, téli vezetés kockázataira. 
    A forgalomkorlátozás által érintett helyeken folytatott közlekedésrendészeti ellenőrzések 2015. október 20-tól egy hónapon át tartanak majd.