Andrea napja van. | 2024.04.18

Droggal kereskedett fóti lakásán egy férfi, letartóztatták

2021-03-29 15:53:59

A Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte egy fóti férfi letartóztatását, aki kisebb "drogbarlangot" rendezett be a lakásán - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn az MTI-t.

     A gyanúsított 2020 elejétől különböző típusú kábítószereket értékesített a lakóhelyén, ahol porciózta és tárolta is a drogot - írták.
    Idén március 26-án, mielőtt a rendőrség elfogta egy gyorsétteremben, két ügyfelének grammonként húszezer forintért értékesített kokaint az otthonában a férfi. Az autóját és a lakását ezután a hatóság átkutatta és több mint egymillió forint készpénzt, kábítószergyanús anyagokat, valamint a porciózásukhoz szükséges eszközöket foglalt le.
    A férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, és mivel a drogkereskedést "létfenntartása biztosítására, szervezett rendszerben látszik elkövetni", szabadlábon hagyása a bizonyítást veszélyeztetheti, ezért az ügyészi indítvány szerint a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése indokolt - emelték ki a közleményben.
    Az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette a nyomozási bíró döntését, a védő azonban fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.