Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kormányhivatal: a baloldali kerületek nem biztosítanak munkatársakat az oltáshoz

2021-03-19 16:18:00

A baloldali fővárosi kerületek nem biztosítanak munkatársakat a koronavírus elleni oltáshoz - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala pénteken az MTI-vel.

    A közleményben azt írták: a kormányhivatalhoz számos bejelentés érkezett fővárosi háziorvosoktól arról, hogy a baloldali vezetésű kerületek nem biztosítanak munkatársakat az oltás megszervezéséhez.
    Az országos oltási munkacsoport hetekkel ezelőtt hivatalosan is kérte az önkormányzatokat, hogy adjanak a területükön működő háziorvosoknak adminisztrációs segítséget, önkormányzati munkatársakat például az oltandókkal való időpont-egyeztetés, az oltással járó adminisztrációs feladatok elvégzésére - ismertették, hangsúlyozva: ez is nagyban segíti az oltás felgyorsítását.
    Hozzátették, a kormányhivatal megdöbbenéssel tapasztalja, hogy sorra érkeznek a háziorvosi bejelentések a baloldali vezetésű fővárosi kerületektől (jellemzően a 4., 3., 11., 13., 7., 14., 19., 2. és a 9. kerületből) arról: az érintett önkormányzatok válaszra sem méltatják a háziorvos igényét vagy megígérték, hogy küldenek embert, de nem tették.
    A kormányhivatal álláspontja szerint elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi súlyos járványhelyzetben a polgármesterek ahelyett, hogy kerületük lakosságának mielőbbi átoltottságát és életének védelmét tartanák feladatuknak, kiszolgálják a "baloldal oltásellenes politikáját", és a jelzett igények ellenére sem segítik a háziorvosok munkáját.
    "Ismételten megkérjük az önkormányzatokat, hogy segítsék az oltási folyamatban a háziorvosokat" - írta közleményében a kormányhivatal.