Tivadar napja van. | 2024.04.20

Varga Judit: Manfred Weber feladata az lett volna, hogy egyben tartsa a frakciót, nem az, hogy legyengítse

2021-03-03 19:50:00

Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportja vezetőjének az lett volna a feladata, hogy egyben tartsa a frakciót, nem az, hogy legyengítse azt - közölte az igazságügyi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

    Varga Judit bejegyzése szerint amíg Európa történelme egyik legnagyobb kihívásával áll szemben, és emberek erőn felül dolgoznak a koronavírus-járvány elleni védekezésen, az Európai Néppárt frakciója "kizárósdival és politikai alapon történő diszkriminációval van elfoglalva."
    "A néppárttal való véleménykülönbségünk nem most kezdődött. Már egy ideje tudjuk, hogy Manfred Weber nem a keresztény-konzervatív értékek mentén szeretné vezetni az Európai Néppárt frakcióját" - írta a miniszter, aki szerint a frakcióvezető ezt világossá tette, amikor azt mondta, hogy nemzeti szuverenitás nem létezik többé.
    Varga Judit kiemelte: a magyar kormány szerint úgy is lehet európainak lenni, hogy az ország megőrzi ezeréves kultúráját, nemzeti identitását, de közben együttműködik Európa más országaival is.
    A vírus okozta helyzetben az emberi életek megmentésével és a gazdasági újraindítással, nem pedig az európai parlamenti pártok belügyeivel kellene foglakozni - írta Varga Judit.