Tivadar napja van. | 2024.04.20

68 millió forintba került az álom kivilágítás Szerencsen

2021-01-23 12:34:00

Egy fejlesztésnek köszönhetően már nem okozott gondot az enyhe téli időjárás sem. Ismét rengeteg érdeklődőt vonzott Szerencsen a világörökségi Zemplén kapujánál a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó díszkivilágítás. A nem akármilyen látványosság még megyénken kívülről is vonzotta az érdeklődőket, sokan érkeztek azért, hogy megnézhessek és fotókat készíthessenek a látványos, karácsonyi díszek mellett.

Egy uniós pályázati támogatásnak köszönhetően 2020 végén már sokkal jobb körülmények között volt erre lehetősége a látogatóknak, mint korábban. Hiszen 2019-ben még az enyhe téli időjárás miatt nagy sárban lehetett csak megközelíteni a Mikulás szánját és a többi gyönyörű világító díszt. Most azonban már díszburkolat fogadta az érdeklődőket, ezzel pedig a kapu melletti fejlesztés még nem is ért véget.

A most megépült díszburkolatot és a hozzá kapcsolódó infrastrukturális, és kiegészítő beruházást egyébként egy debreceni vállalkozás, az INARHI BUILDING Kft. készítette el 68 millió forintért, méghozzá rekord gyorsasággal, ugyanis novemberben indult a kivitelezés és december elején már át is adták. A fejlesztés pedig nem csak a karácsonyi díszkivilágításnak szól, hiszen rendezvénytérként is funkcionál majd a jövőben, ahol időszakos kiállításokat, kulturális rendezvényeket is lebonyolíthatnak majd.

Egy következő ütemben, már másik forrásból pedig a kisebb tér részen egy kávézóval kombinált infó pont kerül majd kialakításra, amely a fedett részével rossz idő esetén is lehetővé teszi rendezvények lebonyolítását. De illemhely és egy színpadként használható terasz is szerepel az elképzelések között. Mindez jól illeszkedik majd a meglévő kilátóhoz is, és még több érdeklődőt vonzhat majd.

(Címlapfotó: MTI)