Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidelitas: Jakab Péter elárulta a Jobbik választóit és tagjait

2021-01-22 11:45:00

A Fidelitas elnöke szerint Jakab Péter, a Jobbik elnöke elárulta pártja választóit és tagjait, amikor szövetségre lépett Gyurcsány Ferenccel.

    Illés Boglárka az ellenzéki párt XI. kerületi irodája előtt tartott pénteki sajtótájékoztatón azt mondta: a Jobbik és elnöke "a hatalomért és a pénzért mindenre képes". Mióta összefogtak a Demokratikus Koalícióval (DK) és vezetőjével, Gyurcsány Ferenccel, azóta önmagukat, választóikat, tagjaikat és szimpatizánsaikat minden nap "szembeköpik" - fűzte hozzá.
    A Jobbik 2003-as alapító nyilatkozatával is ellentétes ez az összefogás - mondta, hangsúlyozva: "Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára megjeleníti a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok minden gátlástalan tulajdonságát".
    Emlékeztetett rá: a Jobbik egy évvel ezelőtti tisztújító kongresszusán Jakab Péter akkor megválasztott elnök arról beszélt, hogy "teljes mértékben kizárt a DK-val való együttműködés". A kormánypárti politikus ezen a ponton a Jobbik választói és tagjai elárulásának nevezte, hogy Jakab Péter szövetségre lépett a "szemkilövető Gyurcsány Ferenccel".
    Úgy folytatta: a Fidelitas várja azokat a nemzeti érzelmű fiatalokat, akik nem akarnak a Gyurcsány Ferenc mögé beálló párt tagjai, aktivistái maradni.
    Renge Zsolt, az újpesti Fidelitas elnöke a "recsegő-ropogó ellenzéki szivárványkoalíciót" bírálva példaként említette, hogy Újpesten "a rasszista bűncselekményért első fokon elítélt Szabó Balázs (Jobbik) keveredett ismét botrányba". A politikus - akinek párttagságát a Jobbik emiatt felfüggesztette - egy oroszokhoz köthető szervezet pénzén választási megfigyelőként utazott a Közép-Afrikai Köztársaságba.
    Szólt arról is, hogy a botrányokból már elege van a Jobbik ifjúsági tagozatának, amely a minap ultimátumszerű levélben követelte "a Gyurcsány-vezette szivárványkoalícióba betagozódó párt" elnökségétől a Jobbik kommunikációs igazgatójának eltávolítását.
    "Egyre többen torkig vannak a primitív szociális uszítással és az eredeti értékeikkel ellentétes gyűlölködő, gyalázkodó hangnemmel" - hangoztatta. Megfogalmazása szerint sajnálják és megértik a Jobbikból kiábrándult, jobb sorsra érdemes fiatalokat, akiket várnak soraikba.
    A Fidelitas aktivistái a többi között egy, a Jakab Péter mögött álló Gyurcsány Ferencet ábrázoló molinót tartottak a sajtótájékoztatón, majd üzeneteket helyeztek el a Villányi úti Jobbik-iroda ablakán.